Zamieszczone przez lempart
Ma ktoś już O3 model 2014?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez Octavianosdach panoramiczny jest wycofany do odwołania w PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartZamieszczone przez ketivvZamieszczone przez Octavianosdach panoramiczny jest wycofany do odwołania w PL
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWOsobiście od 10 lat jeżdżę 307 SW właśnie ze szklanym dachem i nie miałem z nim żadnych problemów...
bo o ile się nie mylę to jest to wklejony na stale dach szklany a nie okno dachowe otwierające 50% powierzchni dachu jak w Skodzie Yeti, Superb combi czy OIII combi
ja mam ten dach w Yeti i w Skodzie bym w życiu tego więcej nie zamówił bo to się tłucze od początku (piski uszczelek to osobna sprawa) a ASO zostawiło mnie z problemem
fajny bajer jak się otworzy przez 20 - 30 dni w roku reszta to udręka na byle nierówności na drodze
jak się chce mieć ciszę w aucie to albo bez dachu otwieranego albo wklejana na stałe panorama
doposażanie Skody w bajery to wyrzucanie pieniędzy w błoto - taka moja prywatna opinia
Komentarz
-
-
ketivv, rozumiem, ze mowisz glownie o jezdzie na nierownosciach. A jak sie sprawa ma, gdy smigasz po autostradzie -- czy szum powietrza np. jest bardziej slyszalny przez panorame?
Dzieki za opinie Widze, ze jestes na prawde "anty" Skoda jesli chodzi o "bajery" kupowane do tej marki. Ciekawi mnie na ile faktycznie lepiej jest taka panorama zrobiona np. w Audi A4 (jesli lepiej).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartketivv, rozumiem, ze mowisz glownie o jezdzie na nierownosciach. A jak sie sprawa ma, gdy smigasz po autostradzie -- czy szum powietrza np. jest bardziej slyszalny przez panorame?
Skoda to ogólnie głośne auta na autostradach
Zamieszczone przez lempartCiekawi mnie na ile faktycznie lepiej jest taka panorama zrobiona np. w Audi A4 (jesli lepiej)
w Subaru Forester jest tez duże okno dachowe, po odsunięciu "rolety" wygląda nieciekawie goła blacha ale nic ale to nic nie trzeszczy skrzypi itp.
pewnym problemem w dachu panoramicznym w Skodzie Yeti jest twardość zawieszenia
auto jest bardzo twarde praktycznie nie wybiera nierówności stąd może "delikatne" elementy mechaniczne szybko dają o sobie znać
Komentarz
-
-
nieotwierany - wlejony na stałe - ma znajoma w Range Roverze Evoque zazwyczaj jeździ z zasłoniętym bo słonce daje się we znaki, ale jak jest pochmurno to zdecydowanie rozświetla auto
w aucie do szybkiej jazdy w życiu bym tego nie brał bo to ciężar umieszczony wysoko ;-)
ale kombi takie jak OIII na 100% dostanie uroku we wnętrzu w pochmurne dni po odsunięciu rolety, natomiast cały bajer to górska czy leśna droga i otwarcie go w całości ja momentalnie wtedy zapominam, że przez resztę roku to mi rzęzi nad głową :-)
do tego jak będziesz miał czujnik deszczu to w letni dzień zostawiasz sobie auto na parkingu z uchylonym dachem, wnętrze się spokojnie wietrzy a parę kropel deszczu momentalnie go zamyka
uwaga w zimie - śnieg o ile nie rozpuści się na szybie nie uruchomi zamknięcia, jest gdzieś filmik na YT jak komuś nasypało śniegu przez uchylone okno dachowe
auto ma prawie 3 lata, nie przecieka, otwiera się i zamyka raczej bez problemów
czasami słyszę jak odwodnieniami spływa woda ;-)
Zamieszczone przez lempartCiebie milym dodatkiem do samochodu?
ASO jak się postara to znajdzie akcje serwisową na naprawę tego okna dachowego, wiedza o tym ale bez "protekcji" nawet nie przyjmowali zgłoszenia tylko odsyłali z kwitkiem element bezobsługowy - więc jakby co to cisnąć "drani" (choć wypadało by powiedzieć inaczej, "znajomości" otwierają drogę do napraw gwarancyjnych w związku z tym Skoda dla mnie jest całkiem przegrana)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez Fredy.PWOsobiście od 10 lat jeżdżę 307 SW właśnie ze szklanym dachem i nie miałem z nim żadnych problemów...
a w Peugeocie jest stały dach szklany z możliwością zasłonięcia go roletą...
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Nikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta. Mechanizm otwierania i roleta muszą się gdzieś zmieścić.
Latem, przy niższych prędkościach jedzie się przyjemniej.
Widziałem kilka otwieranych dachów. Ze wszystkimi były jakieś problemy. Ciekna rzadko, skrzypią i zacinają się często.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyNikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta
moim zdaniem nie obniża a jest tego miejsca nawet więcej
[ Dodano: Wto 22 Paź, 13 09:50 ]
Zamieszczone przez elektrykprostyNikt nie zwrócił uwagi, że panoramiczny dach zawsze obniża wysokość wnętrza auta. Mechanizm otwierania i roleta muszą się gdzieś zmieścić.
Komentarz
-
Komentarz